BLOG

Goede voornemens voor 2022

Hannah Van Hoorick

Hannah Van Hoorick

December 30, 2021
Goede voornemens voor 2022

2022 staat voor de deur, hét moment waarop mensen goede voornemens maken. Ook ik maak die, het hele jaar door eigenlijk. Ik moet zeggen dat er een paar super coole dingen op de planning staan voor 2022. Dingen waar ik voor op het puntje van mijn stoel ga zitten. Zin om er keihard in te vliegen.


Voor nu giet ik enkele van mijn voornemens in inspirerende quotes want ik ben een sucker voor inspirational quotes én ik zocht ook een manier om typografie en color blocking met elkaar te combineren. Happy New Year!


  1. "Be brave enough to be bad at something new, just because you're struggling doesn't mean you're failing." In 2020 volgde ik de opleiding tot User Experience Designer. Iets waarvan ik nog steeds niet het gevoel heb dat ik daar een expert in ben. Tegelijk wil dat niet zeggen dat ik er geen verstand van heb. Gewoon niet even veel als een doorgewinterde expert. Dat geeft mij niet minder recht een stuk van die expertise met anderen te delen en intussen te blijven bijleren.
  2. "Dream, plan, do." Deze spreekt voor zichzelf. Alles begint bij een droom, maar als je die wil concretiseren moet je wel meer doen dan dromen alleen. Maak een plan om zo tot een zeker resultaat te komen. Dat doe je niet in één twee drie. Sommige plannen hebben jaren nodig om tot resultaat te komen, en dat is oké.
  3. "The key to success is to start before you are ready." Dit is er eentje die ik zelf nog maar recent ben beginnen te geloven en écht van cruciaal belang is. Niemand is ooit echt klaar, hoe klaar men ook lijkt. Iedereen worstelt met een zeker niveau van 'Is dit wel goed genoeg?'.  Aan iedereen die een bepaalde droom koestert kan ik alleen maar zeggen, wacht niet tot je klaar bent. Doe het gewoon.
  4. "Your life isn't yours if you always care what others think." Al neem ik deze zelf met een korreltje zout. Mensen die verkondigen dat ze zich helemaal niets aantrekken van wat anderen denken, bekijk ik altijd met enige achterdocht. Natuurlijk is dat iets waar je tot op zekere hoogte mee bezig bent, toch? De vraag is alleen, tot op welke hoogte dan juist?
  5. "Do something today that your future self will thank you for." Zoals een boek lezen in plaats van 50 afleveringen Netflix te 'bingen' of een appel eten in plaats van een hele doos koeken. Dit zijn slechts suggesties. Ik heb de wijsheid niet in pacht.
  6. "Be the energy you want to attract." Of toch meestal. Je kan niet verwachten positieve, inspirerende mensen om je heen te hebben als je er zelf de hele tijd uitziet alsof je net een bak citroenen naar binnen hebt gespeeld.
  7. "Keep moving forward." Elke stap vooruit - hoe klein ook - is er eentje in de goede richting. En als je even moet stilstaan onderweg is dat ook oké. Stilstaan is toegestaan. Achteruitgaan niet.
  8. "Make some real cool shit." Dat hoop en plan ik in 2022 veel te doen. Ik blijf tenslotte een grafisch vormgever.
  9. "I can and I will. Watch me." Fluister ik tegen mezelf op oudejaarsavond na 3 glazen champagne. See you all in 2022!